Kurumsal

Hakkımızda

img
img
Hakkımızda

img Dünya piyasalarında yaşanan ekonomik dalgalanmalar dış ticaret sektörüne de yansıyarak önemli yeniliklere sebebiyet vermiştir. Ticarette ülkeler arası el değiştiren ürünlerin en hızlı ve en güvenilir bir şekilde nakliye edilmesi, ülkelerin artan ticaret hacimlerine paralel olarak önemini arttırmıştır.

İhraç edilecek ürünlerin gelişen teknolojik imkanları da kullanarak dış pazarlarda daha geniş kitlelere ulaştırılabilmesi için yapılan çalışmalar hız kazanmıştır.

Tüm bu gelişmeleri yakından takip ederek 2019 yılında sektöre adım atan Focus Group, güvenilir ağıyla sektöre katma değer sağlayabilmek amacıyla yola çıktı. Merkezi İstanbul’da bulunan şirket özellikle mobilya ihracatı ve maden ithalatı konularında uzmanlaştı. Başta Arap ülkelerine gerçekleştirdiği ihracatlar sayesinde ülkemize önemli döviz girdisi gerçekleştirdi.

Dünyamızda etkili olan salgının tüm olumsuzluklarına rağmen 2020 yılında ayda 2000’den fazla modüler mobilya ihracatı ile 75 Milyon TL’lik hedefine ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. Kısa zamanda kaliteli hizmet anlayışı ile ihracat yaptığı ülkelerde güven ve istikrar sağlayarak kendini kanıtlayan Focus Group, uluslararası ticaret alanında da kendini kanıtlamış oldu.

"Focus Group, kuruluşundan itibaren güven odaklı hizmet anlayışı ile Türkiye’den çeşitli ürün grupları tedarik etmek isteyen farklı coğrafyalardaki firmalar ile işbirliği yapmayı da sürdürmektedir. "

Türkiye’den ürün alımı yapmak isteyen yurtdışı menşeli firmalar adına satın alma faaliyetlerini yürütmek, en uygun fiyat performansını elde etmek, söz konusu ürün/ürünlerin yüklenmesi, gümrüklenmesi, taşıma hizmeti verilmesi, ilgili adrese teslim edilmesi gerçekleştirilmektedir. Focus Group, ithalatçı konumunda olan müşterilerimiz için, ihtiyaç duydukları ürünleri, portföyünde yer alan üretici/tedarikçi firmalar aracılığı ile en kısa süre içerisinde satın alma işleminin yapılması, söz konusu ürün/ürünlerin sevk işlemlerinin gerçekleşmesi noktasında optimum fiyat performansı sunmaktadır.

İhracat ve ithalat yapmak isteyen firmalara çözüm ortağı olarak hizmet veren, profesyonel bilgi birikim ve portföyünü müşterilerine sunan, gelişime açık, inovatif, etkin çözümler üreten, sektöründe öncü bir firma olarak çalışmalarına devam etmektedir.